Quantcast
Channel: Asaf Shelly אסף שלי
Viewing all articles
Browse latest Browse all 31

הסטרטאפ שלנו בן שנה וזאת הזדמנות טובה לחשוף מה אנחנו עושים

$
0
0

היום לפני שנה בדיוק נכנסנו למשרדים בפעם הראשונה. אנחנו חוגגים תוך כדי ריצה ומתכוננים ל- 21 במרץ שהוא תאריך ההשקה הרשמי שלנו, על במה, באירוע של חברת איסטרוניקס. מי שמגיע לאירוע של איסטרוניקס מוזמן להגיע לדוכן שלנו להגיד שלום


(הרשמה לאירוע http://events.easx.co.il/IoT.htm)

אז כמו שכבר הזכרתי, היום לפני שנה נכנסנו למשרד עם השקעה מכובדת. הפגישה הראשונה שלנו כחברה היתה עם מנהל מוצר שמלווה אותנו באופן צמוד מאז. זאת היתה הצהרה חשובה כי בתחילת העבודה יותר מאשר בונים את המוצר, בונים את ה- DNA של החברה.
השלב הראשון בלבנות מוצר הוא אפיון איכותי של המוצר. אם היה לנו אינסוף זמן וכסף אז היינו בונים את כל המוצר המושלם שאפשר לדמיין. במציאות רצינו להגיע למוצר טוב, מהר ובמינימום הוצאות. היום, שנה אחר כך, חתמנו על חוזה הפצה עם חברת איסטרוניקס שהיא המפיץ הגדול בארץ לפתרונות embedded, ומי שלדעתנו לוקחת את ההובלה בארץ בפתרונות IoT.

מה אנחנו פותרים

הבעיה שאנחנו פותרים היא פשוטה. הכסף בעולם של IoT נמצא בעיבוד המידע על הענן. בשביל שיהיה מידע על הענן צריך 50 מיליארד סנסורים קטנים ששולחים את המידע. החומרה של הסנסורים עולה גרוש וחצי אבל התוכנה של הסנסורים היא יקרה מאד ומסובכת ודורשת השקעה של אלפי עד עשרות אלפי דולרים מראש כדי שיהיה מכשיר ראשון עובד. מתכנת שכותב קוד למכשיר IoT צריך לדעת לתכנת בסביבת embedded, צריך לייצר קוד קטן וחסכוני בנפח ובאנרגיה, צריך להכיר פרוטוקולים של רשתות אלחוטיות כמו Wi-Fi, פרוטוקולים של ענן כמו MQTT ו- JSON, קוד מאובטח והצפנה איכותית שהיא לא SSL, כיוון שלחלק מהמערכות פענוח של בקשת SSL אחת יכול לקחת דקה. אם זה לא מספיק, אז היום הדרך הטובה ביותר להתגונן מפני מתקפות היא לשלוח עדכוני תוכנה, מכיוון שאנחנו לא מכירים את ההתקפות על המכשירים שעוד לא הותקנו עדיין בשוק. מנגנון עדכון תוכנה מאובטח הוא מסובך ויקר למימוש. מצד שני, על מכשירי IoT יש מעט מאד אלגוריתמיקה ולוגיקה עסקית.

מה אנחנו עושים

גם הפתרון שלנו הוא פשוט. במקום שמהנדס תוכנה יכתוב את התוכנה של הסנסור, מחשב יכתוב אותה. בשלב הראשון מכניסים את דרישות המוצר שכוללות בין השאר את הדגם של המעגל והמעבד, סוג השירות על הענן וכתובת השרת, ולאן מחוברים הסנסורים. בשלב השני לוחצים על לחצן Dispatch והמערכת תשלח את האפיון לענן. השירות בענן יכתוב את כל הקוד, יקמפל, וישלח עדכון תוכנה למכשיר. בעצם יצרנו מתכנת רובוטי.
המתכנת הרובוטי שלנו דומה מאד לרכב אוטונומי. אי אפשר להכנס לרכב אוטונומי ולבקש להגיע למסעדה נחמדה ולצפות שהרכב ידע מה לעשות. מצד שני אם נציין כתובת, הרכב ידע להגיע לשם. בדומה לזה, אי אפשר לבקש מהמתכנת הרובוטי לפתור בעיה או להמציא אלגוריתם אבל אפשר להסביר לו מה האפיון של המוצר והוא ידע לכתוב את הקוד לפי האפיון. צוותי הפיתוח מרוצים כי עכשיו מישהו אחר כותב את הקוד המשעמם ומתכנתים יכולים סוף סוף להתמקד במה שמעניין באמת.

למה השוק אוהב את הפתרון

אחד היתרונות החשובים של מתכנת רובוטי הוא שהתוכנה כתובה בתוך שניות. זה מאפשר לנו לספק תוכנה איכותית כבר מהמכשיר הראשון וכשהלקוח עוד רק בונה אבטיפוס. מודל התמחור הופך גם הוא לפשוט בהרבה ועכשיו התשלום הוא לפי מכשיר. עד היום הלקוח קונה חומרה בעלות לפי מכשיר, למשל 5$ ליחידה, ומשלם על התוכנה מראש בעלות חד פעמית גבוהה, למשל 25,000$. במודל שלנו התשלום על החומרה וגם על התוכנה הוא לפי מכשיר. במילים אחרות, כשמייצרים שתי יחידות אבטיפוס, משלמים על תוכנה וחומרה רק עבור שתי היחידות. לאחר מכן עוברים לניסוי שטח עם גרסת בטא ומשלמים רק עבור 100 היחידות של השלב הזה. הסיכון הרבה יותר נמוך ובכך אנחנו מאפשרים לפרוייקטים לצמוח בלי השקעה גדולה מראש. יש גם בונוס: פטנט אבטחה של מכשירי IoT במבנה הפנימי של הקוד.

אל תגידו תחרות

התחרות שלנו היא חברות Outsource. הם ואנחנו מקבלים אפיון מוצר ומספקים תוכנה עובדת. אנחנו יותר זולים, יותר מהירים והמתכנת הרובוטי ידע לתחזק את הקוד גם בעוד 200 שנים.
לפני שהסברנו מה בדיוק אנחנו עושים, תמיד עולים אותם שמות של חברות בתור תחרות: Seebo, AylaNetworks, Atomation, Softimize. אף אחת מאלה לא תחרות. נהפוך הוא, הם כולם שותפים טבעיים שלנו מכיוון שאנחנו לא מספקים פתרונות ענן ואנליטיקה, לא מספקים חומרה, ולא עוסקים בעיצוב תעשייתי.

עוד פרטים

יותר פרטים על הפרוייקט (באנגלית) אפשר למצא בקישור הבא: https://software.intel.com/en-us/…..developer-asaf-shelly
עדכונים על התקדמות הפרוייקט תחת Activity בקישור הבא: https://devmesh.intel.com/projects/robotic-programmer
לקראת האירוע של איסטרוניקס נציג גם את הממשק העדכני של המוצר.
אשמח לענות על כל שאלה ומי שרוצה להצטרף ולעזור יתקבל בזרועות פתוחות.
זה לא נכון לפרסם באינטרנט פרטים טכניים על המוצר אבל נוכל לדבר על הדברים יותר לעומק באימייל ובדוכן שלנו באירוע של איסטרוניקס (http://events.easx.co.il/IoT.htm). נתראה שם.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 31

Latest Images

Trending Articles





Latest Images